søndag den 26. juni 2011

Transferlisten. 20-26 Juni

Jeg tror det her er stilhed før stormen. Der har godt nok ikke været mange store transfers, eller kendte spillere der har skiftet klub den seneste uge. Meget tyder dog på at klubber som Arsenal, Barcelona, og Liverpool alle vil røre på sig i den kommende uge, så vi håber de kan bidrage med mere action i næste uge.

Jeg overså to markante transfers i sidste uge, og de vil derfor begge være på listen i denne.

Jeg giver en vurdering bedømt ud fra følgende: Min værdi af spilleren, sat op imod hvad de har givet for ham. Kunne de have fundet bedre til prisen, og selvfølgelig og om jeg tror han får succes.

Vurderingen bliver givet i en 5 skala som går således.

1 = Var manageren fuld da han besluttede sig for at godkende købet?
2 = Har en lille bitte chance for succes, men regn ikke med noget.
3 = 50% chance for at blive en succes
4 =  Der er rigtig gode muligheder for at han gør en stor forskel
5 = Stensikkert hit fra dag 1. Det kan der slet ikke herske tvivl om!



Den Hypede: Ashley Young
Fra Aston Villa - Til Manchester United
Anslået Pris: £17 Mio
Position: Midtbane


Endnu engang er det Manchester United der står for den mest hypede signing, og jeg tror også det er sidste gang. United har været tidligt ude og sikre sig 2 af de spillere man mest ventede de ville gå efter, og de har allerede brugt næsten £40 Mio i dette transfer vindue. Jeg tror dog nok vi kan forvente at der kommer 1-2 store signings mere, men forvent ikke større profiler end Ashley Young.

Ashley Young er en af mine favorit offensive spillere i Engelsk fodbold, pga han er så alsidig. Han kan spille alle offensive positioner, men gør sig i mine øjne bedst som wing, hvor han får mest ud af sin fart, teknik, og kreativitet. Han slår rigtig gode indlæg, og er også god til at skære ind i banen, og skyde udefra. Han er god til at sætte sine medspillere i scene, og er også en flittig målscore.

Alt i alt får de en meget komplet spiller, men de har også betalt derefter, og derfor er han ikke i nærheden af at være "value for money". Ca £17 Mio har de betalt, og det er en fantastisk signing, men når man tænker på at han kun havde et år tilbage af kontrakten, så må man forvente at han kunne erhverves for mindre. F.eks regner man med at årets spiller I Aston Villa Stewart Downing har et prisskilt på £17-19 Mio, og han har stadig 2 år tilbage af sin kontrakt. Dog er Young en klassespiller, og Ferguson fik en af sine topprioriteter på transfermarkedet, hvilket må være tilfredsstillende for alle United fans.

Vurdering 4 - Rigtig godt køb, men det bliver spændende at se hvem der får færrest kampe af Valencia, Nani, og Young.

Best Value For Money: Joaquín
Fra Valencia - Til Málaga
Anslået Pris: €3-4 Mio
Position: Wing


Málaga er begyndt at opruste kraftigt, og i denne uge sikrede de sig Joaquín fra Valencia. Det er ikke så overraskende da Pablo Hernandez er begyndt at spille mere, og mere på Joaquíns foretrukne position på højrekanten, og man må formode at en spiller som Joaquín vil spille fast hver uge. Dog synes jeg stadig det er noget af et scoop at Málaga henter ham for småpenge. Det er altså en spansk landsholdsspiller, med over 50 kampe på CV'et, og for blot 5 år siden blev han hentet til Valencia fra Betis for massive €25 Mio. Han er altså kun 29, og man må gå ud fra han er i sin bedste alder, og vil kunne bidrage med en masse.

Jeg er overbevist om at Joaquín bliver en af nøglespillerne på et utrolig spændende Málaga hold der bl.a. har hentet etablerede navne som Jeremy Toulalan, Joris Mathijsen, Ruud Van Nistelrooy, og Nacho Monreal.

I Joaquín får de en forholdsvis hurtig, og teknisk dygtig højre wing, med massere af rutine fra Europa, og landsholdssammenhæng. Han er en kreativ spiller, der slår gode indlæg, og laver stabilt med assist. Han skal nok bidrage med en masse i forhold til den pris han er købt for, og derfor er han ugens "Best Value For Money".

Vurdering 5 - De får en af Spaniens bedste højre wings der vil kunne vade ind i startopstillingen hos langt de fleste hold i Europa for €4 Mio. Det er grund nok i mine øjne.

Den Danske: Morten Skoubo

Fra Utrecht - Til OB
Anslået Pris: Gratis
Position: Angriber


Det her kan meget vel gå hen og blive årets "Value For Money" i Danmark. De får en dansk landsholdsspiller, som i mine øjne ville kunne gå ind i startopstillingen på alle hold undtagen FC København, og som tidligere har været en stor profil i Superligaen. Skoubo har ikke haft det ophold i udlandet han ønskede, og har været meget plaget af skader siden skiftet fra Brøndby til Real Sociedad.

Hvis han kan holde sig skadesfri, så er jeg sikker på han nok skal levere. Han bliver 31 år her i sommerpausen, og har stadig nogle gode år i sig. En hovedstødsstærk angriber, der er garant for massere af mål, og det er hvad de mangler i OB. En stærk makker til Peter Utaka, og en der kan score mål, hvis han ikke lige levere. Derudover har han andre kompetencer end Utaka, og derfor kan man nemt gå ud fra at de vil blive en utrolig farlig duo, hvis de kan få sammenspillet til at køre.

Hvis jeg var OB fan ville jeg ikke kunne få armene ned, for jeg tror de får en +15 måls angriber i Morten Skoubo, og selvom vi er i den danske Superliga, så er sådan en angriber ikke nem at finde. Derfor er det fantastisk for OB at kunne hente ham hjem gratis.

Vurdering 5 - Efter danske standarder er det her et 5 tal. At få en spiller af Morten Skoubos kaliber gratis, er et scoop uanset hvilken klub det er. Eneste spørgsmålstegn er om han kan holde sig skadesfri.

Andre vigtige internationale handler på falderebet

Zlatan Ibrahimovic: Fra Barcelona - Til AC Milan. Vurdering: 5
Sebastian Larsson: Fra Birmingham - Til Sunderland. Vurdering: 4
Kévin Gameiro: Fra Lorient - Til PSG. Vurdering: 4
Blerim Dzemaili: Fra Parma - Til Napoli Vurdering: 3
Jamie O'Hara: Fra Tottenham - Til Wolverhampton. Vurdering: 3
David Rozehnal: Fra HSV - Til Lille. Vurdering: 2
Tomás Ujfalusi: Fra Atletico Madrid - Til Galatasaray. Vurdering: 2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar