mandag den 27. juni 2011

Jeg er træt af jer!

Jeg bliver simpelthen så arrig af at diskutere med danske fodboldtosser. Hvorfor? Fordi argumenterne er så lave, og så dårlige at de er tæt på ikke eksisterende. Mit had til disse fodboldtosser er langsomt, men sikkert steget siden Danmarks A landshold mødte Norge tidligere på året, og nu kulminere det bare med U17 slutrunden.

Danske fodboldfans. Gider i ikke nok tage jer sammen, og stoppe med at være så negative omkring vores Landshold? Vi er ikke Spanien, Tyskland, England eller Italien. Vi producerer ikke stjerner i massevis som ender med at blive solgt for £15-20 Mio pund 3-4 gange i løbet af en karriere.



Konstruktiv kritik er okay, men af pointere spillere er dårlige, at formationen er forkert, eller noget andet hovedløst er bare så lavt at læse om altså. Vi er alle skuffede når Danmark ikke vinder, om det er U17, U21 eller A holdet er ligemeget. Vi vil altid gerne se det går godt for vores landshold, og vi håber altid på at se en sejr, især nu hvor hypen fra pressen har været så stor omkring både U17 og U21 holdet de seneste måneder.

Jeg har valgt nogle kritikpunkter ud som jeg simpelthen ikke forstår noget som helst af, og som det pisser mig af at folk er utilfredse med.

Den Røde Tråd

Den Røde Tråd er for jer der ikke ved det, et koncept indført af DBU og Morten Olsen, der gør at Danmark skal spille på en bestemt måde fra A Landsholdet og ned igennem ungdomsholdene. Det gør man for at de kan integreres bedre på A Landsholdet senere hen, og allerede i en tidlig alder vil der blive lagt fokus på teknisk, og boldbesiddende træning, så de vil være trygge ved måden at spille på.

Jeg er stor fan af at man har en rød tråd, for det giver os en fordel mod store nationer, fordi vi bliver nød til at skabe os fordele på så mange områder som vi nu kan fordi ved i hvad? VI ER EN LILLE NATION! Vi skaber ikke store fodboldspillere hele tiden, som vi bare kan sætte ind ind på holdet, og så skal det sgu nok gå alligevel. Vores liga er utrolig middelmådig, og klubbernes budgetter er utrolig begrænsede, så derfor kan de ikke rigtig hjælpe på niveau som andre landes klubber kan, med at udvikle talenter.

Derfor er det godt at DBU kan hjælpe via den røde tråd, og allerede nu ser vi U17 landsholdet spille utrolig flot og teknisk fodbold(hvis man ser bort fra U17 Vm) har de været en utrolig succesrig årgang. Det er ikke udelukkende takket være den røde tråd, men det hjælper disse spillere til at vise hvor gode tekniske spillere de er, og lære dem en del om hurtig boldomgang.

Det er jo det som vi godt vil se. Flot teknisk fodbold, hurtig boldomgang, og massere af chanceskabene fodbold. DET ER DET VI FÅR. I skal bare være tålmodige. En ting jeg ikke tror mange danskere kender til. For den røde tråd er et langtidsprojekt, som vi først kommer til for alvor at nyde godt af om 6-10 år måske, når ungdomsspillerne nu kommer op og spiller A-landsholdsfodbold. Først der får vi det maksimale ud af det, fordi så har de været igennem hele møllen, og så kan man evaluere.

4-3-3/4-2-3-1

jeg elsker uvidende personer der kritisere formationerne på landsholdet hele tiden. Er det fordi i har spillet for meget Football Manager, og mener at man får meget mere ud af en 4-4-2 opstilling, for det var det i vandt the treble med i jeres save game? Fordi så meget gør formationer altså ikke.

Derimod er koncepter noget helt andet. Morten Olsens koncept er primært at være i boldbesiddelse, med hurtige omstillinger(især på udebane), og kontrollerende med en høj forsvarskæde på hjemmebane, så man kan sætte tryk på modstanderen. Der er selvfølgelig justeringer fra gang til gang.

Og det er det jeg synes der er det vigtige. Fordi som spiller er det vigtigt at man er tryg ved sin placering, og jo bedre du kender den, jo større chance har du også for succes. Så kan du så ændre ligeså tosset du vil på spillerens rolle, alt efter hvor offensivt der skal spilles, og det er jeg ikke i tvivl om at Morten Olsen gør.

Så kritiser konceptet, og hvis i mener måden at spille på er forkert, så kritiser hans fodboldfilosofi og ikke systemet, fordi det eneste i beder om er faktisk bare at Christian Eriksen flyttes op ved siden af Bendtner, og der så bliver lagt langt mere ansvar for den kreative del af spillet over på Christian Poulsen, William Kvist, og hvem der ellers skal spille central midtbane for Danmark. Noget jeg aldrig nogensinde håber kommer til at ske.

Jeg er virkelig træt af at folk tror det er lykken at spille med Junker oppe på toppen ved siden af Bendtner. Ja det skal da virkelig nok vinde os langt flere kampe end vi gør nu...(no offence til Junker. Jeg er stor fan af boksspillere der bare kan stå på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt)


Generel kritik af landsholdet fra FÅR!
2 danske fodboldfans

Den sidste gruppe jeg er træt af er dem som jeg har valg at kalde for FÅR! Hvorfor? Fordi at de sidste personer er folk der kritisere dem uden egentlig at have set kampe, uden egentlig at vide noget som helst, men de har læst en spalte i medierne om at William Kvist spillede en dårlig kamp(f.eks), og derfor synes de også han gjorde det. Kort sagt, de følger bare flokken, og er ergo FÅR! De er samtidig så stædige, og mener de er guds gave til alle fodboldforums, at de ikke giver op, og kan komme med alle mulige sjove postulater om spilleren, indtil man bare siger suk, og giver op.

Jeg mener f.eks kampen mod Island. det er en svær udekamp(folk undervurderer altså Island), mod et fysisk stærkt Islandsk hold, der ikke giver mange chancer væk. Vi kontrollerer kampen fint, men skaber ikke så meget. Vi har vel for alvor kun 10-20 rigtig dårlige minutter i kampen, og vinder pænt 2-0.

Alligevel læser man i aviserne dagen efter at vi har været elendige, og stort set ingen spillere består, og så bliver landsholdet haglet ned af medierne. Der er ingen credit til Island for at spille en god defensiv kamp, men nej det er DANMARK der har været dårlige, og ikke levet op til forventningerne.

Undskyld mig, men er det sådan at fordi vi er MÆGTIGE Danmark, så har vi ingen respekt for modstandere mere? England spiller 2-2 mod Schweiz, Frankrig har kæmpe problemer mod Hviderusland, over 2 omgange, og jeg kan sikkert komme med flere eksempler.

Der er efterhånden ikke mange nemme kampe i landsholdsfodbold mere, og da slet ikke en udekamp mod et fremadstormende Islandsk landshold, som efterhånden ikke er en miniput nation mere. De har ikke mange stjernebesatte navne, men er en stærk sammentømret enhed, og derfor kræver de altså også respekt. Selvfølgelig skal vi vinde, og det gjorde vi også, men man kan ikke forvente en walkover på udebane mere, som man måske kunne for 10 år siden. Dertil er jævnbyrdigheden altså ikke så stor mere.

Vi får også 1-1 i Norge. Et sted hvor ikke mange hold slipper fra med 3 point, og alligevel er vi mega uheldige ikke at gøre det. Igen bliver vi haglet ned af medierne, og flere mener det er decideret dårligt vi ikke vinder?

Okay er jeg den eneste der havde været ok tilfreds med uafgjort inden kampen startede? Var jeg skuffet efter kampen over vi ikke vandt? Ja klart. Jeg hader når vi ikke vinder, men dertil og så igen kun kritisere landsholdet i stedet for lige at give dem en chance og sige "okay, vi fik 1 point i en svær udekamp, det er sgu til at leve med", så skal landsholdet kritiseres.

Og igen er det pga. hvad medier skriver, og fordi medier som EB, og BT skriver det. Så er det sgu da sandt mener mange. Folk er ikke i stand til at danne sig sine egne meninger, og kan ikke se igennem de sensations overskrifter som aviserne gang på gang formår at trylle op.

FACE IT. Danmark kommer ikke i nogen nær fremtid til at have nationer på Norges niveau som walkover modstander på udebane. Bare for at komme med et fint eksempel på hvor svært det er at møde hold på hjemmebane, kan vi hive Danmarks hjemmebanestatistik frem under Morten Olsen.

Under Morten Olsen som jeg mener har haft det dårligste landsholdsmateriale vi har set, så har vi kun tabt 5 kval. kampe på hjemmebane i hans 11 årige periode indtil videre. Deriblandt 2 kampe mod Spanien, og Italien som gav nederlag.

Håber det sætter det lidt i perspektiv, at det ikke bare er walkover at møde hold på udebane, i forhold til hjemmebane.

Kritikken af Danmark for at være kedelige i medierne


Okay det her er det mest latterlige jeg nogensinde har hørt. Folk kritisere landsholdet for ikke at være ligesom 80'er holdet. Hvad bliver det næste? Skal de også ryge ligeså mange smøger, og spise ligeså usundt som dem?

DET ER FODBOLDSPILLERE. De fremstår i medierne som dem de er, de er ikke cirkusklovne, og skal bestemt ikke underholde andre steder end på banen. Hvad vil i have? Skal de jonglere, eller gå på line? De svarer på de spørgsmål de bliver bedt om, er det ikke nok?

For mig at se er det svært at være landsholdsspiller, når folk er så krævende. Det er jo en kamp man aldrig nogensinde kan vinde. Hvis Bendtner ikke udtaler sig til pressen omkring forholdet til hende baronesssen, så er han en arrogant stodder der ikke vil sige noget som helst, og hvis Morten Olsen lukker træningen, så er han ikke medievenlig.

Det eneste jeg personligt vil have er fodboldfaglige spørgsmål, og svar fra spillere, og trænere når de stiller op til interviews. Så er jeg underholdt rigeligt, og hvad de ellers gør i deres privatliv er jeg pisse ligeglad med.

Afrunding

Danmark, hvad er det her dog kommet til? Vi kan ikke glæde os over vi er ved at komme helskindet igennem en periode i dansk fodbold, som kunne være utrolig slem, set med både økonomien i dansk klubfodbold, og materialet på det danske landshold. I stedet står vi nu i en situation hvor der er massere af fremgang at spore på alle fronter. Ungdomslandsholdene klarer sig bedre end de har gjort længe(og det er stadig ikke godt nok for de danske tilhængere), A landsholdet kan selv afgøre via hjemmekampe i Parken om vi skal med til EM i 2012, og vi har massere af hold der skal spille Europæisk fodbold i den kommende sæson. Derudover har vi et U17 hold som spiller fantastisk fodbold, og hvor der er en masse spændende spillere som skal være med til at sætte sit præg på forhåbentligt hvad der bliver en masse gode år for danske landshold.

Så lad os nu starte på en frisk. Være positive, og stoppe med at være så negative at ikke engang en pligtsejr på Island, og en god indsats imod Norge er godt nok for os. Materialet er pt ikke til champagne fodbold, men det vigtigste er fanme også sejrene, og kvalifikationen til vores alles mål. EM, og VM slutrunderne.

Fordi helt seriøst ikke? Landshold kan ikke gøre andet end at vinde kampe, og kæmpe røven ud af bukserne. Stemning på tribunerne, og opbakning blandt befolkningen, det er hvad vi fans skal skabe, også i modgang! Så stop nu med at vent på vi bliver ligeså gode som Spanien, Tyskland osv, fordi ja klart, bolden er rundt, og vi har en chance, men det er aldrig nationer som dem vi skal måle os med, og det tror jeg mange fans glemmer engang imellem.

1 kommentar:

  1. Fine synspunkter. Vores 'uheld' er at vi heldigt blev mestre i 92. Det er vi aldrig kommet os over. Det har gjort det svært for os at sætte tingene i perspektiv efterfølgende.
    Mvh/F

    SvarSlet