mandag den 13. juni 2011

DBU: Udvikling i sneglefart

Jeg håber virkelig i læser med her!
Man skulle næsten tro at DBU's fornemmeste opgave var at gøre os danskere i dårligt humør, og nogen gange så tror jeg at det eneste de højtlønnede mænd i jakkesæt laver bag de lukkede døre er at drikke kaffe, og snakke om hvordan sidste måneds charterferie var.

Fordi det er ingen hemmelighed at vi i Dansk fodbold halter langt bagefter udlandet, på mange punkter, hvilket de sidste 10 år er blevet udstillet op til flere gange. Det gælder både indenfor landshold og klubfodbold.

Men hvorfor rette kritikken mod DBU? Jo fordi det er dem der er med til at skabe vilkårene som landsholdet, og klubberne skal skabe resultater ud fra, og der halter vi simpelthen for langt efter til at vi kan udvikle os.
Ikke at jeg er naiv, og regner med vi kan bide skeer med engelske, og spanske klubber til dagligt, slet ikke.

Men der er mange steder der er plads til forbedringer, og der sker bare intet. Det tog f.eks DBU 10 år uden kvalifikation til en U21 slutrunde før man indførte en rød tråd, lignende med hvad man ser i storklubber som Ajax, og Barcelona.

Dansk fodbold er dødsygt at se på for den neutrale seer, og leverer slet ikke den form for underholdning som det burde. Det er sådan set ikke fordi fodboldspillerne er forfærdeligt ringe, men banerne er, og indstillingen er. Det er ting der kan gøres noget ved!

Udvid nu ligaen!

Der er flere grunde til jeg ser en udvidelse af superligaen til mere end 12 hold. Jeg ser det ærlig talt som et must for fremtiden at den bliver udvidet fordi:

1: Vi har forholdsvis gode klubber liggende i 1. division, og jeg kan ikke huske hvornår førstedivision sidst var så stærk.

2: Det vil give flere udviklingsmuligheder for ligaen at se nogle nye hold, som kan give unge talenter chancen, og give dem værdifuld erfaring.


3: Hvis man udvider Superligaen, og beholder antallet af 2 nedrykkere, vil det give en mindre procentdel af hold der rykker ned. Det tror jeg kan medføre at ambitionsniveauet rykkes på længere sigt hos hold som Horsens, og SønderjyskE som i mine øjne har været storleverandør af kedelige kampe, og vil gøre at de åbner op og vil prøve mere aggressivt at vinde kampe i stedet for at parkere bussen og forsvare 1. point.

4: Der er altså ikke noget specielt ved at se de samme hold møde hinanden 3 gange hvert år. Det skader udviklingen i dansk fodbold, at vi begrænser toppen, i stedet for at få nogle nye hold med.

Når det så er sagt, så kan det her godt ende med at give bagslag. Det kan godt være at de mindste klubber i Superligaen rykker direkte ned, fordi de ikke er vant til niveauet. Sådan er risikoen vel altid for oprykkere. TV Pengene vil også blive mindre for klubberne, og der vil være størrere kamp om sponsorkronerne, men omvendt så tror jeg på at produktet Superligaen vil være langt mere attraktiv med en ny model, og hvis det er tilfældet så vil TV pengene også blive større, og sponsorerne flere.

En ting er sikkert. Man skal være blind hvis man ikke kan se at vi ALDRIG kommer op på et respektabelt liganiveau med den nuværende 12 klubs model.

Banerne

Lyngby stadion som det burde se ud
Det er helt forrykt at jeg har spillet på baner som lilleputspiller, der var bedre end Lyngby stadion var i foråret. Det er simpelthen utilgiveligt at tage penge fra de fans der har været på stadion for at se kampene der, da det jo ikke har været ordentlige forhold at spille fodbold på.

DBU må stramme op for reglerne, så klubberne skal sikre ordentlige forhold, fordi det er også med til at gøre standse Superligaens udvikling. Det gælder både varme i banen, og at vedligeholde den. Det kan ikke være rigtigt at klubberne i Superligaen er i stand til at have fuldtidsprofessionelle spillere og trænere, men ikke i stand til at levere en grøn græsplæne til at spille fodbold på.

Vinterpausen

Sidst men ikke mindst så er vinterpausen for lang, og det kan ikke være rigtigt at de danske klubber mister en edge imod resten af Europa pga. vores unormale vinterpause på 4 måneder. Det er også skidt for produktet og gør det mindre attraktivt for sponsorer at de ikke får omtale hele året, men kun halvdelen af det.

Jeg ved godt vi har elendigt vejr i Danmark, men det har de altså også i Storbritannien og der stopper de altså ikke med at spille fodbold i 4 måneder pga dårlige forhold. Så længe baneforholdene er gode så burde det ikke være et problem, og det skal de altså være. Vi snakker 2011, fuldtidsprofessionelle hold, med millionbudgetter. det må være muligt på en eller anden måde at sikre en grøn græsplæne. Fordi som jeg ser det så taber vi penge på det, og penge til dansk fodbold, er lig med bedre vilkår.

Bedre vilkår for danske klubber, gør at vi som fans vil få flere succesoplevelser, og det er ikke fordi vi har mange af dem i disse år desværre.

Men hvad er jeres mening? Hvor kan vi udvikle Superligaen, og hvor skal der rettes til?

1 kommentar:

  1. Jeg tror du har helt ret i det med budgettet. Især med tanke om at der er 6 klubber ca. der næsten altid vil være tvunget til at operere med 2 budgetter under den nuværende model, pga bunden er så tæt som den er at ingen kan vide sig sikre.

    Men spørgsmålet er bare at hvornår ser DBU at vi er gået i stilstand?

    SvarSlet