torsdag den 23. juni 2011

90'ernes Hold: England

Tid til det tredje af fem allstar hold fra min side af. Jeg har tidligere gennemgået stjernerne fra den italienske, og spanske liga, og nu er det så tid til at gennemgå stjernerne fra 90'ernes Premier League.

Igen var det ikke nogen nem opgave, og jeg må indrømme der var flere pladser der ligeså godt kunne være den ene, som den anden, og heller ikke denne gang forventer jeg nogen former for enighed.

Engelsk fodbold var i 90'erne domineret af Manchester United, der fik noget man godt kan kalde en gylden generation op igennem ungdomsrækkerne.

Ikke mere snak, lad os kigge på hvem der klarede cuttet.



Træner

Sir Alex Ferguson

Begrundelse

Selvfølgelig skal en af de største(hvis ikke den største) trænerlegender stå i spidsen for dette hold. Han har formået at dominere den engelske liga op igennem 90'erne, og kronede et flot årti med at vinde The Treble i 98/99 sæsonen. Han hentede unge spillere op, og gjorde dem til etablerede stjerner på ingen tid, og vandt titler på stribe. 6 PL titler(hvis vi tæller det i 99/00 med), 3 FA cup titler, og den gamle europæiske turnering "Cup Winners Cup" som kun var for pokalvindere, vandt han også en enkelt gang. Alt i alt har han vundet 48 titler fordelt over perioder i Aberdeen, og Manchester United, og som Liverpool mand håber jeg virkelig snart han stopper karrieren, fordi som jeg også skriver i min blog om Manchester Uniteds fremtid, så kan der næsten kun opstå problemer når han skal erstattes. Jeg hader at sige det om "Old Whiskey Nose", men sikke en legende.

Målmand

Peter Schmeichel

Begrundelse

Det er næsten synd for David Seaman, at Peter Schmeichel valgte at skifte til Manchester United, fordi han ville snildt kunne komme på næsten samtlige andre allstars hold. Dog må jeg kigge danskerens vej, da han altid vil være den bedste målmand nogensinde. Rækkevidde, lederevner, reflekser, og vel nok den bedste målmand i feltet der findes. Han havde absolut ingen svagheder, og gik direkte fra Brøndby's succesrige hold, ind i Manchester Uniteds startopstilling fra dag 1.

4 gange kåret som Europas bedste målmand, 5 PL trofæer, 3 FA Cup titler, og 1 CL trofæ, og sidst men ikke mindst, selvfølgelig EM 92, hvor han om nogen havde en stor ære i at vi hev guldet hjem.

Højre back

Gary Neville

Begrundelse

Jeg er glødende Liverpool mand, og alligevel vælger jeg Gary Neville. Hadet til en fodboldspiller er vel ikke større end mit had til ham. Hvorfor jeg siger det? Jo fordi det vidner om hvilken klassespiller han var. Okay selv som neutral fan, må man sige han nok ikke går over som en af de allerstørste højre backs i historien, men han var stabil, yderst alsidig, og sad solidt på pladsen som højre back på et af de bedste forsvar i 90'erne. En leder, og klubmand, og sådan en type vil man altid gerne have på sit hold, og derfor er han også elsket af alle United fans.

Han vandt i 90'erne 4 PL titler, 2 FA Cup titler, 1 CL titel, og blev i 3 sæsoner i træk(97-99) placeret på årets hold i PL.

Venstre Back

Stuart Pearce

Begrundelse

Kompromisløs venstre back, med en fantastisk sparketeknik. Han var en leder, og var op igennem halvfemserne kaptajn for både Nottingham Forest, og Newcastle. Rutineret i sit spil, og meget stabil, og hårdtarbejdende.  Meget imponerende nåede han op på over 1000 kampe i løbet af sin 24 år lange karriere, som sluttede med en oprykning til PL med Man City i 2002. Han holdt også bl.a. Nigel Winterburn fra fadet på det engelske landshold, og sad solidt på pladsen som venstre back, hvor han nåede 78 kampe.

Meget ukarakteristisk for spillere på allstars hold, så har han ikke vundet nogen store titler. 2 FA Cup finaler, hvor de begge blev tabt, er det tætteste han er kommet på et stort trofæ.

Central forsvar

Gary Pallister - Tony Adams

Begrundelse

Denne her var især svær. Valget af Tony Adams var nemt nok, men hvem han skulle have som makker, var straks meget værrere. Steve Bruce, Sol Campbell, Martin Keown, og især Torben Piechnik var alle inde i overvejelserne.

Dog faldt valget på Gary Pallister. Bundsolid forsvarsspiller, som nød stor succes for United i løbet af de 9 år han tilbragte der. Spillede primært sammen med Steve Bruce i noget der betegnes af mange som en af de bedste forsvarsduoer i engelsk fodbold i 90'erne, og jeg er tilbøjelig til at være enig.  Pallister var en komplet og respekteret forsvarsspiller, der især havde sine styrker i duelspillet, og evnen til at læse spillet.

Pallister vandt i sin United karriere, bl.a. 4 PL titler, og 3 FA Cup trofæer, men skiftede United tilværelsen ud til fordel for et ophold i Middlesborough, året inden United gik hen og vandt The Treble.

Der var dog en altoverskyggende forsvarsspiller i engelsk fodbold i 90'erne.

Tony Adams var i mine øjne i en klasse for sig. En leder der altid gik forrest, fantastisk til at markere, og læse spillet. Han stod altid de rigtige steder, og lavede sjældent fejl. Nåede næsten 700 kampe for Arsenal, i løbet af de 19 år han tilbragte i klubben, og nåede 63 optrædener for det engelske landshold, inden han i 2002 lagde støvlerne på hylden.

Han vandt bl.a. i 90'erne 2 PL trofæer, og 2 FA Cup titler. Derudover blev han 3 gange valgt til årets hold i PL.

Højre wing.

David Beckham

Begrundelse

Jeg ville SÅ gerne vælge Steve McManaman, men jeg kunne ikke få mig selv til at vælge ham over David Beckham. David Beckham der udover en fantastisk sparketeknik(som desværre for mange neutrale fans overskyggede alle hans generelle evner), altid var en der arbejdede hårdt for holdet. Han havde en sublim teknik, og udviklede et fantastisk overblik, og lavede vel nok noget nært de bedste indlæg overhovedet i den tid. Han var en del af den gyldne generation af ungdomsspillere, som United havde i midt 90'erne, og er vel en af de bedste højre midtbanespillere der var dengang han var på toppen.

David Beckham nåede at vinde 4 PL trofæer, 2 FA Cup titler, og 1 CL trofæ i 90'erne, og spillede en stor rolle i Uniteds Treble sæson, hvor han spillede 55 kampe, og lavede 9 mål.

Venstre wing

Ryan Giggs

Begrundelse

What a legend! Jeg har næsten ondt af alle de nye United tilhængere der ikke fik set dette pragteksemplar af en venstre wing i 90'erne. Han splittede en masse forsvarer op, med sin teknik, og hurtighed, og jeg tror ikke der kan være nogen tvivl om pladsen som venstre wing på dette hold. Nærmeste konkurrent var i mine øjne David Ginola, og selvom han var utrolig god, så var der alligevel en bid vej op til Giggs.

Som snart 38 årig er han "still going strong" på top plan, og er stadig en nøglespiller på Uniteds førstehold. Dog i en lidt anden rolle, som playmaker på midtbanen, hvor han kan bruge sin rutine, og overblik nu hvor han har mistet den speed han havde i stængerne. Virkelig en top spiller da han var på sit højeste, og jeg kan kun tage hatten af at han som 37 årig stadig spiller på højeste niveau.

Ryan Giggs er næsten oppe på 900 førsteholdskampe for United, og har i alt vundet bl.a. 12 PL titler, 4 FA Cup trofæer, 4 Liga Cup titler, 8 Community Shields, og 2 CL trofæer.

Central midtbane

Paul Scholes - Matthew Le Tissier

Begrundelse


Nu er vi tilbage til de pladser hvor der igen var utrolig kamp om pladserne. Paul Ince, Viera, McManaman, Keane, kunne alle ligeså godt være på en af de to pladser, men jeg synes denne her duo var meget passende.

Paul Scholes var alt. En slider, en playmaker, og var generelt over det hele. Var en af de første rigtige boks-til-boks spillere som jeg lagde mærke til, og er den sidste fra Uniteds gyldne ungdomshold på dette hold. Havde en fantastisk sparketeknik, og placeringsevne, der gjorde at han i rollen som central midtbane, kunne score 150 mål for Manchester United i sin 17 årige karriere. Han var komplet, i en klasse for sig på sin position, og hans eneste rigtige svaghed var at han var elendig til at takle(kom altid forsent, og fik dem til at se mere grimme ud end de burde have været). Derfor fortjener han i mine øjne den ene plads.

Who the fuck is Matthew Le Tissier, og hvordan kan han overgå spillere som Ince, og Keane, er der sikkert mange der spørger. Matthew Le Tissier var Southampton spiller, og en af de bedste teknikere engelsk fodbold nogensinde har set. Den eneste grund til at der er så få der kender ham, er at han spillede for Southampton, og absolut ingenting vandt i sin karriere, udover personlig hæder.

For en gangs skyld vil jeg bruge noget fra wikipedia, for jeg synes simpelthen det her Xavi citat må med. Det beskriver bedre end jeg kan, hvordan Le Tissier var som spiller.

    "His talent was simply out of the norm. He could simply dribble past seven or eight players but without speed - he just walked past them. For me he was sensational"

210 mål i 540 kampe for Southampton, som offensiv midtbanespiller. Han var en af gamets bedste straffesparkskytter, og missede kun 1 ud af de 49 han sparkede i sin karriere.

Angreb

Eric Cantona - Alan Shearer

Begrundelse


Igen var det en af de positioner, hvor den ene var sikker, og den anden var så svær at vælge. Ian Wright, Les Ferdinand, Andy Cole,  Robbie Fowler, Teddy Sherringham, Dennis Bergkamp, og Gianfranco Zola, var allesammen med på min liste over muligheder.

Eric Cantona er en af de mest elskede spillere i Uniteds historie, og han er en sand legende. Den karismatiske franskmand, var en fysisk stærk angriber, der var utrolig god til at skabe plads for sine medspillere. Han var en fighter, og havde en "never say die" attitude, der gjorde ham utrolig populær i blandt Uniteds tilhængere. Han var egentlig ikke nogen målmaskine, men han scorede de mål han skulle, samtidig med han udfyldte roller for samtlige andre spillere på holdet. Sådan kunne det i hvert fald godt føles som når man så ham spille.

Han vandt 5 PL trofæer (1 med Leeds, 4 med United), og 2 FA Cup trofæer inden han i en alder af blot 30 år indstillede karrieren.

Alan Shearer, er vel nok en af de største PL stjerner nogensinde, og med god grund. over 400 mål blev det til i alt i hans karriere, hvor han i 90'erne tilbragte tid hos Southampton,  Blackburn, og Newcastle. Var kendt som en fysisk stærk angriber, med en fantastisk udstråling, og en utrolig evne til at score mål. Det jeg elskede mest ved Shearer var hans udstråling, den glæde han udviste, og den vindermentalitet var sjælden at se hos en angriber, og samtidig med hans evne til både at score med venstrebenet, og det lidt mere kolde højre var også imponerende.

Vandt kun 1 PL titel med Blackburn, men nød godt af massere af personlig succes. 2 gange årets spiller i PL, og 3 gange topscorer blev det til i 90'erne, og han er stadig i dag den mest scorende spiller i PL nogensinde med 260 mål. Nr 2 på listen er Andy Cole med 187, og den nærmeste aktive spiller er Michael Owen med 149.

Formation

---------------Schmeichel------------------

Neville-----Adams---Pallister-----Pearce--

Beckham--Scholes---Le Tissier----Giggs--

-----------Cantona---Shearer-------------

Hvordan ville jeres hold se ud? 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar