mandag den 13. juni 2011

Man skal lære af sine fejl, også selvom man er fra Vestegnen.

Shame on you Ole Bjur!
Livet indeholder mange gåder. Hvorfor man automatisk har en ulækker trang til alverdens junkfood når man har tømmermænd, og hvorfor kvinder så svære at regne ud. Et af livets helt store mysterier er hvorfor Brøndby konsekvent begår de samme fejl, år efter år.

Jeg er helt med på at en klub som Brøndby IF skal have store ambitioner, og gå med mesterskabsdrømme, men er det nødvendigt at lufte dem offentligt, så hele Danmarks befolkning har noget at grine af? For det er jo hvad alle neutrale fans gør. Griner af Brøndby. I hvert fald af deres ledelse.

Det er ikke nødvendigvis hånende latter, men kan i ligeså høj grad være en forundrende latter. Fordi hvor 10 af 11 hold har mere realistiske ambitioner, så kommer Brøndby buldrende år efter år, med samme mere eller mindre useriøse udmeldinger, om at alt andet end mesterskab og EL gruppespil vil være en fiasko sportsligt. Det er unødvendigt pres at putte på spillerne, og det er slet ikke i den ånd som jeg husker fra Brøndbys storhedstider i 90'erne.

Dengang var der fokus på hvad der skete på banen, og jeg har de sidste 5-6 år lært navnene på ligeså mange bestyrelsesmedlemmer i Brøndby, som jeg har af deres førsteholdsspillere.

Seneste udtalelser (fra Ole Bjur) går på at de SKAL vinde sølv næste år. Det er unødvendigt pres at putte på holdet, og så allerede i Juni måned. Det er altså useriøse udmeldinger, når vi ikke engang har ramt transfervinduets åbningsdag.

Sidste år udtalte Ole Palmå, at de skulle vinde gulv i den netop overståede sæson, og se hvordan det gik.

Jeg synes det er helt fint man melder sine ambitioner ud, og jeg har ikke noget imod at man skyder over målet engang imellem, men jeg synes at det i Brøndbys tilfælde er pinligt, og har været det længe, når man konsekvent, sætter holdet i en situation hvor man ikke kan andet end at blive en fiasko.

Grunden til jeg mener det er for dumt at udtale sig på den måde, er at det kun kan have en negativ effekt på holdet. Hvis holdet rammer et formdyk, eller ikke lige performer som de burde, så vil medierne grave op i disse udmeldinger, og hele holdet vil blive straffet for en enkelt persons udtalelser. De sportslige resultater vil blive blæst op til at være dårligere end de nok i virkeligheden er, og det vil som altid sætte unødvendigt fokus på Brøndby, og deres såkaldte kriser.

Omvendt, hvis de så skulle ende med at ligge i toppen, så vil man alligevel ikke kunne andet end at sige "nå ja, men det var jo også ambitionerne inden i startede.". Ergo vil man ikke få noget ud af sine udtalelser.

Et negativt eksempel på uheldige udtalelser i Dansk fodbold, i nyere tid, er Erik Rasmussens udtalelser om at AGF har truppen til top 3, og så ender med at rykke ned. Konstant hele foråret måtte han stå til ansvar for sine udtalelser, og det satte et unødvendigt fokus på holdet. Ingen tvivl om at holdet på papiret var for godt til at rykke ned, men det er heldigvis ikke sådan i fodbold at det bedste hold altid vinder, og derfor synes jeg også at Brøndby måske skulle fjerne foden fra gaspedalen.

For det er okay at være optimistisk, og ambitiøs, men udtalelser som dem Ole Bjur, og Palmå kommer med kan i sidste ende ikke andet end at give Brøndby et unødvendigt handicap, som kan være med til at koste point i tabellen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar