lørdag den 18. juni 2011

Har fodboldspillere for meget magt?

En ting jeg synes der er i vejen med moderne fodbold som vi kender den i dag, er at klubberne ingen magt har hvis deres store stjerner bliver lokket af en endnu større klub med flere penge, og større ambitioner end den klub han er i.

Vi ser det år efter år, og klubberne er magtesløse. Sidste år var det Torres, lige pt. er det Modric der gerne vil væk og skifte til rivalerne fra Chelsea.


Det skader moralen i truppen.
Sidste sæson var han den helt store historie

Problemet er ikke så meget de vil væk, det kan jeg så til dels godt forstå. Der hvor problemet er at spillerne tegner typisk 4-5 år lange kontrakter, og får oven i købet store bonusser hvis de forlænger efter et års tid eller to, for det er klubberne jo nærmest nød til for at holde spilleren glade, og holde de andre klubber bare lidt fra fadet.



Problemet er så bare at selvom klubben har brugt en kæmpe mængde ressourcer for at holde spilleren glad, så er det ikke altid nok, og hvad gør de så? Jo de har massere af våben de kan gøre brug af, så hvis spilleren virkelig vil væk, så skal han nok også komme det. Han kan gå i pressen konstant, og hele tiden, og fortælle hvor meget han virkelig gerne vil skifte til en eller anden storklub, og føler han har gjort sig fortjent til det via de indsatser han har leveret de sidste to sæsoner.

Grunden til at det virker, er at det er demoraliserende for en trup, konstant at læse rygter om en spiller der ikke engang gider spille for holdet. I forvejen får han typisk mere i løn, og de andre føler vel de knokler ligeså meget som spilleren, så hvorfor skal han té sig som en primadonna i medierne?

Så er der den klassiske, at gøre sig uvenner med træneren. Mascherano der ikke ville spille under Roy Hodgson, fordi han ikke ville lade ham skifte, og Diego der ikke ville finde sig i at være på bænken for Wolfsburg, og derfor skred inden kampstart.

Igen er det noget der bare skader moralen i noget der ellers kunne være en fantastisk enhed, fordi ens holdkammerater føler sig svigtede. De ser en spiller der er en del af holdet, og ikke en "stjerne" som medierne ser det.

Alle disse ting kan udløse at klubben er nød til at sælge, da noget af det værste man kan have er en trup uden moral, og det er hvad spillere der ikke vil være i klubben gør. De ødelægger moralen, og hvis de virkelig vil væk, kan de uden at klubben kan gøre noget som helst ved det, køre den i sænk resultatmæssigt.

Overdrivelse fremmer forståelsen, men folk undervurdere hvor stor en indvirkning en nøglespiller der ikke vil være i truppen har på spillet. Bare se Torres sidste måneder i Liverpool.

Forkælede spillere uden respekt
Kommende Chelsea mand?

Jeg synes fodboldspillere er nogle forkælede snotunger, som har alt for gode kort på hånden i forhold til klubberne. For hvad betyder en 5 årig kontrakt hvis spilleren alligevel nærmest kan kræve at blive solgt efter få år i klubben? Ja selvfølgelig, så er klubben sikret økonomisk kompensation hvis de skal sælge, men det er jo forhelvede da ikke derfor man binder dem i så lang tid.

Jeg tvivler på sportschefer Europa over tænker "nu får du en 5 årig kontrakt. Dog regner vi med at du bliver solgt efter 2, men så fordi du har så lang en kontrakt, så kan vi få en god skilling for dig".

I mine øjne burde man se om man kan gå ind og lave regler, som straffer spillere der skifter klub indenfor en bestemt periode af deres kontrakt. Jeg ved godt det er besværligt, for der er selvfølgelig også spillere der uden problemer får lov til at søge nye græsgange, men jeg synes klubberne skal beskyttes mere mod at blive udnyttet, og i værste tilfælde røvrendt af deres profiler. 

For at være ærlig er jeg bare træt af spillere der flirter med andre klubber i pressen, i stedet for at være professionelle, og vise respekt overfor deres arbejdsgiver, som betaler dem i forvejen skyhøje lønninger, og deres fans der nærmest forguder dem.

Hvad synes i? Er det noget man kan gøre ved? Synes i det er okay at spillerne har så meget magt?

Husk at følg bloggen på Facebook eller Twitter for at blive opdateret så snart der kommer nye indlæg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar