torsdag den 16. juni 2011

Man Utd og den knap så lyse fremtid

Hvordan kan man skrive at de Engelske mestre, og CL finalister går en mørk fremtid i møde?

Sandheden er at det gør de måske heller ikke, men jeg kan ikke være den eneste der kan se en masse fartbump ude i en nær fremtid der meget vel kan gå hen og skabe en lang trofæ tørke.

Jeg ser primært 3 faresignaler, der kan skabe kæmpe problemer.

Sir Alex Ferguson soon to retire?

Ja good ol' Whiskeynose fylder 70 år til december, og han må også snart overveje at gå på pension. Han har altid sagt at han stopper når helbreddet ikke tillader det, og det er ingen hemmelighed at det at være fodbold manager er et yderst krævende job på langt over de 45 timer om ugen.

Jeg kunne sagtens forestille mig at det her vil blive hans sidste sæson i managersædet, og det kan skabe et kæmpe problem. For selvom jeg er Liverpool fan, og virkelig ikke kan stå for hans personlige arrogance i medierne, så har jeg den dybeste respekt for de resultater han har skabt i Manchester United, og uden ham kunne de umuligt være blevet så dominerende. Han er en af de bedste managers i gamet.

Hans største force er i mine øjne at sætte holdet op til hver kamp, og han stiller nøjagtig de rigtige 11 til netop den valgte opgave. En evne som ikke mange managers evner, da det er svært at skifte ud mellem 25 spillere, og stadig få dem til at performe som de spillere de går ind og erstatter. Det beviser han år efter år, med knebne men hårdtarbejdende sejre, og det er hvad der kendetegner mesterhold. Det er at man i de kampe hvor spillet ikke flyder, og ikke ligner et hold der vil trække sig sejrrigt ud af opgøret, så finder man alligevel en måde at vinde på.

Jamen så ansætter man da bare Mourinho har jeg hørt fra mange Manchester United fans. Jamen det er da godt, så har man nok udskudt det at finde en permanent afløser i 2-3 år maks, og bare fordi det er Mourinho, så er det jo ikke fordi han er en frelser på nogen måde.

Det mest optimale ville i mine øjne være en med United rødder, som ville kunne lære under Alex Ferguson inden han nu gik på pension, så man fik ført det videre smertefrit, og uden at skulle ændre på alt for meget. Hvis og såfremt man skulle ansætte Mourinho ville man få en helt anden type ind, og da han er kendt for ikke at blive længe i en klub, så ser jeg det bare ikke som en særlig holdbar løsning.

Glazers rædselsregime
Dem er der ikke mange af i United

For det er hvad det kan vise sig at være. Bare spørg Liverpool fans hvad Hicks & Gillett gjorde ved Liverpool. Forskellen er bare at Manchester United på en eller anden måde kan blive ved med at bruge penge som de faktisk ikke har, hvilket jeg selvom jeg har læst utallige artikler omkring emnet, ikke forstår noget som helst af.

Jeg gider ikke kede jer med alle detaljer omkring lån, refinanciering osv. Hvis i er interesserede i detaljerne omkring Glazers/Uniteds økonomi, og hvor galt det egentlig står til, så kan i følge de her links, som beskriver det meget glimrende.

http://www.guardian.co.uk/football/2010/oct/08/manchester-united-losses
http://www.guardian.co.uk/football/blog/2010/jan/12/manchester-united-glazers-debt

For jer der ikke gider læse alt om detaljerne, kan jeg kort og godt fortælle at selvom Manchester United sætter priserne op, på merchandise, billetter osv. Så præsentere de stadig konstant underskud. sidste år på £83 Mio, og forrige år havde det været på over £60 Mio, hvis ikke man havde solgt Cristiano Ronaldo, som gav dem et lille plus i regnskabet i stedet for.

Samlet løber gælden op i over £500 Mio, og det er altså ikke Glazers gæld, men Manchester Uniteds.

Så er der nogen fans der sikkert tænker "det er ligemeget, for når klubben bliver solgt, så kan Glazers vel betale gælden for det beløb?". Ja det VILLE de kunne, men hvorfor i alverden skulle de det? De vil da sørge for at beholde klubben, lige indtil de finder en køber der vil sikre Glazers profit, samtidig med de kan betale lånene, så de har tjent penge på tiden i United.

Det er her det problemet kommer ind, for det var derfor Liverpool havde svært ved at finde købere, indtil Royal Bank of Scotland tog over og sendte en meget venlig mand der hed Martin Broughton, der skulle sørge for klubben blev solgt, så banken kunne få sine penge.

Det endte med et tvangssalg, som gav Hicks & Gillett et kæmpe tab, men beløbene var allerede dengang langt mindre end de penge United skylder nu. De skyldte angiveligt ca £250 Mio til RBS. Så hvis det beløb voldte problemer, så forestil jer hvad det dobbelte, og sikkert også tredobbelt vil give af problemer når United engang skal sælges videre.

For der er intet der tyder på de vil blive en overskudsforretning med familien Glazers ved roret, og hvis banken til sidst siger at nu skal det være nu, og der ikke kan betales, så ender United som Portsmouth, Leeds, Southampton og andre tidligere klubber der er faldet for dårlige ledere.

Et hold der har peaket

De fleste hold bliver bedre og bedre. City forstærker sig markant år efter år, Chelsea finder afløsere til deres gamle stjerner, og Liverpool ligner igen et hold der vil kæmpe med. Arsenal har fået nye ejere, og det ser endelig ud til at pengepungen åbnes, og Tottenham vil uden tvivl gå ud og købe 10 midtbanespillere, og 5 angribere.

Manchester United forstærker sig også rigtig meget i disse dage, og jeg tvivler ikke på at de vil være meget aktive i det her transfer vindue.

Men jeg synes ikke de vandt Premier League sidste år, ligeså meget som de andre hold tabte den. Jeg ved godt det er en kliché, men kig på liga stillingerne fra de sidste år, og husk tilbage på dette års. Hvornår har Premier League sidst været så dårlig i toppen? Chelsea smed et hav af point de første mange måneder af året, og gik nærmest i stå. Arsenal kunne igen, igen, igen, igen ikke følge med når det virkelig gjaldt, og City havde et udebane kompleks der for alvor gjorde det svært for dem at kæmpe med om titlen. Læg dertil at Liverpool havde Roy Hodgson, og Hicks & Gillett ved sæsonstart, og du har grunden til de ikke magtede noget som helst.

Ingen af Manchester Uniteds konkurrenter vil ligge på den lade side, fordi ambitionen er klar. Der skal kæmpes med om mesterskabet, og målet er ens for ALLE. De skal være tættere på United end de var sidste år.

Jeg synes ikke spillertruppen på nogen måde er optimal, og det er kun det centrale forsvar, wing pladserne og angrebet man for alvor kan være tilfredse med på nuværende tidspunkt. Den centrale midtbane er blevet udstillet mange gange i sidste sæson, og er blevet domineret. Noget man aldrig så når Keane, og Scholes f.eks var midteraksen. Målmandsposten er en kæmpe usikkerhed, og jeg tror slet ikke David De Gea vil være god nok til Premier League det første lange stykke tid.

JA han er en glimrende shotstopper, men folk glemmer det her ikke er Spanien. Det kræver at du er rigtig stærk i feltet, og helst har en form for leder i dig, så du kan hjælpe dit forsvar, når det går rigtig stærkt for at kunne gøre sig på målmandsposten i en PL klub. Det er ikke for sjov at de 2 sidste målmænd der for alvor havde succes i Manchester United hed Van Der Sar, og Schmeichel. Det er svært at få succes som målmand i Premier League, også selvom du spiller for et hold som Manchester United.

Der er også spillere der de næste 2-3 år skal erstattes. Giggs, Evra, Berbatov, Ferdinand, Park i hvert fald. Spillere der alle har spillet en meget vigtig rolle for United de sidste par år, og som godt kan gå hen og blive meget svære at erstatte.

Hvad siger i andre? Er i mere positive omkring Uniteds fremtid end undertegnede? Er jeg helt væk i min analyse, eller er i enige? Skriv en kommentar nedenunder, og giv jeres syn på sagen.

Husk at i kan "synes godt om" bloggens gruppe på facebook, og så bliver i opdateret så snart der er lagt nye indlæg på bloggen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar