onsdag den 22. juni 2011

FIFA: One Man To Rule It All

All Hail The King! Eller noget...
Rundt om i verden ser vi i disse år langsomt, men sikkert diktaturer forsvinde fra jordens overflade. Folk er trætte af korruption, skandaler, og folk med rigdom, og magt der bestemmer egenhændigt hvordan alle andre skal opføre sig, og leve deres liv.

I fodboldens verden er det ikke anderledes. Sepp Blatter er vores diktator, og han sidder for 13. år i træk på kongetronen i den organisation der har allermest magt i fodboldens verden. Heldigvis har den 75 årige mand bebudet at dette bliver sidste periode som præsident, efter at han d.1 juni officielt vandt valget, uden modstander.



Det var ikke fordi der ikke var nogen der ikke ville stille op, men pga. Beskyldninger om korruption, imod den eneste kandidat Mohammed Bin Hammam, så kunne Sepp Blatter lade sig hylde uden nogen konkurrenter.

Bin Hammam, er ikke nogen "nobody" i systemet. Han er præsident for det Asiatiske fodbold forbund, og var en aktiv støtte for Qatar da de vandt retten til at afholde VM i 2022.

Hvilket kendetegner det seneste årti i FIFA. Et forbund der skulle skabe de bedst mulige forhold, og udviklingsmuligheder for vores allesammens elskede sport, har i stedet udviklet sig til et forbund, hvor gamle mænd på over 60 år, kæmper om flere millioner af kroner. Penge der bl.a. kommer fra lande der er interesserede i slutrunder, og vil fiske stemmer i forbundet.

Læs mere om hvem der er en del af FIFA's eksklusive komité HER

Korruption, og  den evige magtkamp

Det er eftertragtet at være en mand med indflydelse i FIFA, for der er mange gode ting ved at være med i det fine selskab, for der skulle angiveligt være gode penge at hente hvis du ikke har hjertet på rette sted.

De seneste beskyldninger kommer endda fra indre linjer. Jack Warner der ligeledes er blevet suspenderet(og senere trukket sig fra FIFA pga. beskyldninger om bestikkelse, har offentliggjort en email fra generalsekretæren i FIFA Jerome Valcke hvor der bl.a. står følgende.

    "For MBH(Mohammed Bin Hammam), I never understood why he was running.

    If really he thought he had a chance or just being an extreme way to express how much he does not like anymore JSB [Blatter]. Or he thought you can buy FIFA as they bought the WC."
Jerome Valcke har blot udtalt at det er taget ud af kontekst, og hele emailen ikke er blevet offentliggjort, og at beskyldningerne ikke har noget på sig. Samme Jerome Valcke der sjovt nok for 5 år siden blev fyret fra en ledende Marketings post i FIFA, for at forhandle sponsorkontrakt med VISA, imens man stadig havde MasterCard som en vigtig partner. Dog blev han af Blatter personligt hentet tilbage i det fine selskab et par år senere.

Jeg ved ikke hvordan Blatter gør det. Jeg ved ikke hvordan han gang på gang kan sno sig udenom beskyldninger om korruption, og seneste beskyldninger er fra Bin Hammam, der påstår at Blatter var klar over at folk med stemmerettighed i FIFA fik penge under bordet af de forbund der søgte VM slutrunderne i 2018, og 2022. Beskyldninger som ikke vil blive undersøgt nærmere af FIFA, og bare vil blive fejet under det i forvejen bulede tæppe.

Hvorfor gør ingen noget?

Det mest skræmmende er at INGEN kan gøre noget ved det. Hvis man melder sig ud af FIFA, så siger man farvel til at udenlandske spillere må spille i ens liga, og ens landshold må ikke deltage i slutrunder, så det er ikke fordi de nationale fodbold forbund har så meget at skulle have sagt i denne magtkamp.

Sponsorerne har da udtalt at man ikke synes det er et passende image FIFA er ved at få, men ikke noget der for alvor kan få en organisation som FIFA til at ryste i bukserne.

Man kan ikke lade være med at tænke. Hvordan ville fodbolden se ud hvis det faktisk var folk med interesse for hvad der var bedst for fodbolden der sad ved magten i det åbenlyst korrupte FIFA.

Hvis det var sådan, så kunne det være vi i dag ikke behøvede at snakke om at NU skal det snart være, at der kommer mere teknologi ind i fodboldens verden(Fodbold er efterhånden en af de eneste sportsgrene der ikke bruger videoteknologi til at rette på fejlkendelser), og hvor håbløst deres World Ranking system er, at ikke engang Morten Olsen ved hvordan det fungere.

I stedet for skal vi gå med mistanke om at Qatar fik slutrunden pga. at de har købt sig til den på ulovlig vis, og være irriterede over manglende udvikling, og modernisering af fodbolden.

I det mindste er den 75 årige Schweizer der leder galehuset kaldet FIFA, forhåbentlig igang med sin sidste periode, og man må håbe tingene ser lysere ud efter næste valg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar