søndag den 7. august 2011

Alt går efter planen

Vi er nu 4 runder inde i den nye Superliga sæson, og har derfor fået indtryk af styrkeforholdene hos mange af holdene. Deriblandt FCK.

Mange spørgsmål blev stillet inden sæsonstart. Ville man være meget mærket af alle rokeringerne? Ville Roland Nilsson være i stand til at redde trådene ud på så kort tid, og ville indkøbene kunne nå at finde sig til rette i klubben? Ville de have nok kvalitet osv.

Der var mange spørgsmål der blev stillet inden ligaen begyndte for en lille måned siden omkring FCK, og er vi blevet klogere? Både og vil jeg sige.

Fordi på den ene side er man ubesejret i 6 kampe i alt(5 sejre, 1 uafgjort), og selvom modstanden ikke har været prangene, og spillet har været decideret dårligt til tider, så har det stadigvæk ikke kostet noget endnu. Man ligger nr 1, og er på vej imod Champions League for andet år i træk, som første danske hold nogensinde.

Dog er kritikerne stadig efter FC København, og med god grund. For som Roland Nilsson selv er inde på i flere af de interviews han ugentligt giver med danske medier, så er spillet ikke godt nok, og det er med god grund.

I dag mod HB Køge havde man 4 nyindkøb, som alle ikke engang har haft over en måned i klubben, plus en Thomas Kristensen ude af position på højre back. Jovist FCK har spillere i høj kvalitet, og skal 10/10 gange slå HB Køge. Sejren kom da også i hus, omend mere besværet end mange FCK fans sikkert havde håbet på.

Man har altså et halvt hold til tider, der skal spilles ordenligt sammen, og det er ikke noget man bare gør fra den ene dag til en anden. Det er uanset hvor gode dine spillere er, så kræver det tid før man lære løbemønstre, og spilkoncept i en fodboldklub at kende. Det er der mange der ikke tager hensyn til når man kommer med kritik, og det er netop derfor jeg vælger at skrive denne blog.

For er det virkelig så galt i FCK, som nogle gerne vil gøre det til? Jeg synes gang på gang jeg læser om "heldige" FCK der endnu engang hiver en sejr hjem, påtrods af dårligt spil. For mig personligt at se er det bare et spil fra mediernes side der prøver at få det "nye" FCK til at se dårlige ud i forhold til det gamle, ved at vise at man ikke er så suveræn, som man var i sidste sæson.

Selvfølgelig er forventningspresset højt til FCK. Det skal det være, og jeg kunne forstå hvis resultaterne ikke var tilfredsstillene, men jeg synes efterhånden at folk griber desperat efter meningsløse argumenter for at kunne kritisere FCK.

For mig at se kunne det være meget værre. Man kunne flere gange have smidt dumme point, men man har stadig det karakteristiske "ekstra gear" som man har kunne sætte sin lid til, når presset blev ekstra stort, og det vidner stadig om at FCK har klasse. Det er bare ikke noget man ser så tit lige pt, fordi at det kræver altså tid at spille, så mange nye spillere ind, samtidig med at man også har en ny træner der skal lære truppen at kende, og tilføre sine idéer.

Tager man det med i betragtningen af de 6 første kampe, så må man være tilfreds hvis man er FCK tilhænger. Man må være tilfreds fordi at jeg forventer kun at FCK vil blive bedre, og bedre for hver kamp truppen får i benene, for det må være alfa omega pt. Det er at kunne få spillet truppen sammen den næste måneds tid uden at smide for mange point, og uden at misse CL. Hvis man kan gøre det, så er første store udfordring klaret, og så vil ingen tænke tilbage på hvor dårligt spillet var i CL kval kampene mod Shamrock, eller hvordan upåagtede HB Køge næsten formåede at presse FCK i torvene.

Der er dog stadig massivt pres på FCK, og Roland Nilsson. For selvom alt i mine øjne går efter planen, så er presset stadig umenneskeligt stort fordi truppen skal altså finde hinanden meget hurtigt med tanke på de kommende CL Kvalifikationskampe. Børnesygdommene skal fjernes, og fejlene skal minimeres, for der er ikke råd til dårlige kampe imod de tjekkiske mestre fra Plzeň hvis man vil i Champions League.

Pointen med bloggen er bare at jeg synes lige man skal geare ned med kritikken af FCK. Jeg ved godt at mange forventer poleret fodbold, som i sidste sæson, men det kommer ikke til at ske før truppen er spillet sammen, og alle mand har fundet sig til rette. I en drømmeverden ville man sikkert godt kunne finde hinanden i søvne, og fejlafleveringer ville ikke eksistere, men realistisk set, så er det ligemeget hvor god du er. Hvis du mister en masse nøglespillere der har spillet sammen i +3 år, så kan du erstatte dem med nok så gode spillere, de skal stadig lige finde sig til rette før sammenspillet med resten af holdet bliver perfekt.

Netop derfor synes jeg at folk der kritisere FCK i diverse medier, og forummer skal stikke piben ind, indtil der rent faktisk er noget at kritisere dem for. For i mine øjne kan man godt sige at indsatsen er for sløj, for det er den helt sikkert, men man må også være realistisk nok til at give træneren tid til at få styr på tropperne, inden man begynder at vurdere om de spillere der er hentet ind er gode nok, og om Roland Nilsson er den rigtige mand til jobbet.

Det er simpelthen alt for tidligt at spå, men for mig at se så virker det til at han ved hvad problemerne er, og jeg har dyb respekt for at han åbent erkender startvanskelighederne der har været, og det er første skridt i retning af at udvikle, og få sammenspillet holdet. Det er at kende til de problemer der er, og få dem løst.

Bottom line er at hvis man skal kritisere FCK pt, så synes jeg bare at man burde kigge lidt mere nuanceret på grundlagene der er for det dårlige spil, og så spørge sig selv. Er det i virkeligheden så dårligt som man gør det til? Kunne det i virkeligheden ikke være meget værre, når man ser på vilkårene, og hvem havde egentlig forventet meget bedre fra en FCK trup, som alle havde stillet spørgsmålstegn til op til sæsonstart?

Følg bloggen på Facebook for at blive opdateret hver gang der kommer nye indlæg. 

Har du et ønske til et emne jeg skal tage op? Så smid et indlæg her, eller på Facebook.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar